• DUŻA WĘDZARNIA OGRODOWA METALOWA 6 HAKÓW TERMOMETR

1399.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty (po indywidualnym ustaleniu) 0
Kurier 15
Kurier DPD (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 798 355 041

Wędzenie jest metodą konserwacji żywności: mięsa, ryb, serów itp. za pomocą dymu. W wyniku tego procesu wędzone produkty uzyskują specyficzny zapach, smak i trwałość. Warto wiedzieć, że na wysoki gatunek wędzonek zasadniczy wpływ ma odpowiednia wędzarnia. Oferujemy Państwu wyjątkową możliwość samodzielnego wędzenia swoich ulubionych artykułów spożywczych w zaciszu swojego ogródka.

Dane techniczne:
- Regulacja ujścia dymu od góry (górna ściana)  
- Regulacja dopływu powietrza od dołu (dolne drzwi z przodu)  
- Posiada termometr do 120 stopni  
- Wykonana z blachy grubości 1,5mm  
- Od zewnątrz pomalowana na czarno metodą proszkową  
- Od wewnątrz zakonserwowana olejem jadalnym  
- W zestawie: 2 drewniane kołki, 6 haków (3 małe + 3 duże), siatka do wędzenia na leżąco, rozpraszacz dymu, popielnik  
- Rozmiar wędzarni (SZERxGŁxWYS): 38 x 38 x 160 cm  
- Waga ok. 50 kg
- WYSOKA JAKOŚĆ WYKONANIA, MADE IN POLAND 

Opis produktu:
Nasza wędzarnia ogrodowa daje Ci możliwość wędzenia własnych wyrobów w komfortowych warunkach: przy domu, na balkonie czy w ogrodzie. 

Wędzarnia ogrodowa Hamburg jest produktem wolnostojącym, przeznaczonym wyłącznie do użytku zewnętrznego.

Posiada specjalnie zaprojektowaną podstawę, która zwiększa stabilność i zapobiega wywracaniu się. 

Wędzarnia jest podzielona na dwie zasadnicze części:

  • Dolna część „palenisko” znajduje się w dolnej komorze, w której umieszczamy materiał palny. 
  • Górna część jest komorą roboczą wędzarni. Komora ta wyposażona jest w zawiesia oraz 2 drewniane kołki do mocowania haków, na których wieszamy produkty przeznaczone do wędzenia. 

W dolnej części komory roboczej znajduje się rozpraszacz dymy, dzięki któremu wyroby będą równomiernie uwędzone.

Regulowanie temperatury wędzenia, dopływu powietrza czy ujścia dymu odbywa się  w bardzo prosty sposób  za pomocą otworów znajdujących się w dolnej i górnej części obudowy.

Dzięki wbudowanemu termometrowi z łatwością ustawisz odpowiednią temperaturę wędzenia.

Dla zwiększenia żywotności oraz samej estetyki produktu zewnętrzna strona obudowy została pomalowana czarną farbą metodą proszkową, a blacha o grubości 1,5 mm z której wykonano obudowę znacząco wpływa na jej trwałość i stabilną konstrukcję.

Taki dobór materiałów, czyni wędzarnię bardo solidnym produktem na tle podobnych 2-3 sezonowych wędzarni.

Nasz produkt pozwoli Ci cieszyć się z użytkowania przez przynajmniej 10-15 lat bez obaw o przepalenie.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie